אחת ההתפתחויות החזקות בשנים האחרונות היא ההתפתחות בתחום הכושר. רבים שאינם היו מתאמנים כלל החלו להתאמן ולהכיר יותר ויותר את עולם הכושר. אחרים שכבר טבלו את טבילת האש שלהם בעבר החלו להתפתח יותר ויותר בתחום, ומטיבי לכת ומתאמנים ותיקים החלו אף להקים חדרי כושר פרטיים באמצעות רכישה או השכרה של מכשירי כושר ביתיים תחת קורת הגג הפרטית שלהם ממש.
ראוי לציון כי הדבר החל להתפתח בשנים האחרונות, אך בייחוד לאחר פריצת נגיף הקורונה, שהביאה רבים מאיתנו להכיר מקרוב ואף יותר את החיים הביתיים ומה שהם מאפשרים בעבורנו. כך החלו יותר ויותר אנשים להתחבר לבית שלהם ולאף לאהוב אותו עוד יותר, פחות לחפש בחוץ. אמנם מועדוני כושר וחדרי כושר ומנויים ישארו תמיד, אך גמלה בלב רבים ההבנה שפשוט- אין כמו בבית.
אחד הדברים שנעשו על ידי חברות בתחום הכושר הוא לעודד רבים להכניס מכשירי כושר ביתיים אליהם הביתה. כך החלו רבים להתנסות, שכרו או רכשו מכשירי כושר ביתיים ובהם אליפטיקל, הליכונים ומכשירי ריצה שונה, אופני כושר, דילגיות, מכשירים גדולים יותר ואפילו מזרוני יוגה. כמובן, שהאופציה של רכישה של מכשירי כושר ביתיים תמיד הייתה בנמצא. אך לעומת זאת האופציה של השכרה של מכשירי כושר ביתיים היא חדשה יחסית. ומדוע התהוותה אפשרות זו? זאת מאחר שרבים החלו להבין שזו אולי בחירה שהם ירצו לקחת, להתנסות במכשירי כושר ביתיים, ואינם רצו להתחייב לדבר שאינם בטוחים שאכן ירצו, יהנו ממנו או יתמידו בו. וכך, החלו חברות הכושר לאפשר השכרה של מכשירי כושר ביתיים, בבודדים או בכמות של כמה, על מנת לאפשר התנסות זאת בעבור המתאמנים ולהגביר בהם מרץ, תרתי משמע.
בסופו של דבר, הדבר השתלם ואף סייע לרבים בתחום הכושר, הן החדשים והן הותיקים שבהם, להכנס או להמשיך ולהתפתח בתחום הכושר וליהנות ממנו. את אימוני הכושר של המתאמנים כמובן שניתן לבצע גם בחדרי הכושר הביתיים וגם בחדרי הכושר המנויים, ואין הדבר סותר את האחר. וכך יצא שרבים בונים בבתיהם חדרי כושר פרטיים, ובאותה נשימה יוצאים פעמיים- שלוש בשבוע לאימון במסגרת חיצונית, ולמעשה- נהנים מכל העולמות.